WERKWIJZE

Wanneer jullie contact met me gezocht hebben, plannen we een intakegesprek. Dit gesprek is zonder jullie kind. We kijken samen naar jullie hulpvraag en naar jullie kwaliteiten als gezin.
Belangrijk is dat we tijdens dit gesprek het gevoel krijgen dat ik wat voor jullie kan betekenen, dat er een wederzijdse klik is en een gevoel van vertrouwen. Als dit zo is, dan maak ik kennis met jullie kind. Ook wij onderzoeken de hulpvraag, krijgen vertrouwen in elkaar en proberen als de mogelijkheid er is meteen al wat oefeningen uit.
Als jullie kind het ziet zitten, gaan we het coach traject echt starten.
Hoeveel afspraken dit zullen zijn, hangt af van de hulpvraag en van jullie kind. Soms is twee keer samen werken al voldoende om zelf verder te kunnen. Anderen hebben meer tijd nodig. We bespreken dit samen.

Dan start het coach traject. Ieder kind is uniek, daarom is ook ieder coaching traject uniek. Wat we gaan doen, stem ik af op de interesse van jullie kind.
We kunnen creatief aan de slag gaan of we gaan lekker naar buiten. Voetballen, trampoline springen of samen de bossen in. Bewegen is vaak een fijne manier om tot inzichten en ontdekkingen te komen, waarom doe je dingen zoals je ze doet? Samen praten we hierover en proberen we steeds een stukje verder te komen.
Ik maak ook gebruik van verschillende coachingkaarten en spelletjes. Visualisaties en verhalen kunnen vaak ook helpend zijn om echt binnen bij jezelf te gaan kijken en voelen.

Tijdens het coachen kan ik ook gebruik maken van EFT (emotional freedom technique)
Dit is een techniek waarbij je door middel van kloppen op bepaalde punten, emoties kunt verwerken.
Door korte tijd naar een heftige emotie te gaan, deze echt te voelen en tegelijk de techniek toe te passen, wordt de emotie verwerkt. Uit ervaring kan ik zeggen dat je daarna een oprechte rust voelt.
We kunnen ook bewuste EFT coachafspraken plannen.
Lees voor meer informatie het kopje EFT.

Omdat ik geloof dat het onderbewuste een grote rol speelt tijdens onze keuzes en reacties in situaties, maak ik ook gebruik van hypnose. Lees hierover meer onder het kopje hypnose.
Ook hiervoor kunnen we speciaal een afspraak voor maken, wanneer dat bij een specifieke hulpvraag past. Denk aan sterke angsten of hechtingsproblematiek.

Mijn praktijkruimte

De coaching afspraken vinden bij mij in de praktijkruimte plaats in Eersel. Mijn voorkeur gaat uit naar werken onder schooltijd, omdat een kind dan het meest energie heeft om echt met zichzelf aan de slag te gaan.
Mocht dit om bepaalde redenen echt niet haalbaar zijn, dan is na schooltijd een afspraak plannen natuurlijk geen probleem.

Wat mij kenmerkt is dat ik werk vanuit mijn hart, positief en liefdevol ben. Ik (ver)oordeel niet.
Mijn missie is ieder kind laten stralen en gelukkig met zichzelf te laten zijn.

Afbeelding vlinder boven aan de pagina: de vlinder staat voor transformatie, magie, schoonheid, balans, gratie en liefde.
Het staat voor wat ik een kind wil laten ontdekken bij zichzelf. De kwaliteiten van zichzelf gaat zien, de schoonheid en liefde voor zichzelf gaat voelen. We werken met z’n allen samen om jullie kind weer in balans te krijgen, dat het blij met zichzelf gaat zijn, zijn eigen magie gaat ontdekken. De transformatie van rups naar vlinder, van bijvoorbeeld een bang boos onzeker mensje, naar een sterk en krachtig individu.
Dat is ons gezamenlijk doel.